Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Facebook

                                   
    Το Facebook ο γνωστός σε όλους μας "ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης", γεννήθηκε από στις 4 Φεβρουαρίου του 2004. Ο μπαμπάς της πραγματικά επιτυχημένης αυτής σελίδας ακούει στο όνομα Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Όταν δημιουργήθηκε, το Facebook, απευθυνόταν στους φοιτητές του Harvard, αλλά έγινε πολύ γρήγορα παγκοσμίως γνωστό και πλέον είναι καθιερωμένο στις περισσότερες χώρες του κόσμου. 
    Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων μερικών Αμερικάνικων κολεγίων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους. Πολύ αργότερα το δικαίωμα συμμετοχής επεκτάθηκε για όλους τους σπουδαστές πανεπιστημίων, κατόπιν για τους μαθητές σχολείων και τέλος για κάθε άνθρωπο του πλανήτη που η ηλικία του ξεπερνούσε τα 13 χρόνια.
     Το Facebook σήμερα φολοξενεί πάνω από 500.000.000 μέλη, χάρη στα οποία κέρδισε τη θέση του 3ου πιο δημοφιλούς site του πλανήτη. Επίσης, το Facebook είναι ένα από τα δημοφιλέστερα site για ανέβασμα φωτογραφιών με πάνω από 14.000.000 φωτογραφίες καθημερινά. Παρ'όλη την επιτυχία του, το Facebook έχει υποστεί κριτική και κατηγορηθεί σε θέματα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα και τις πολιτικές απόψεις των ιδρυτών του. Παραμένει όμως εξαιρετικά αγαπητό και το κοινό του αυξάνεται καθημερινά και τόσο νέοι όσο και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι επιλέγουν να δημιουργήσουν το δικό τους χώρο στο site.
      Εμπρός λοιπόν βουρ για Facebook!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου