Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Κρυσταλλοπηγή Μέρος 3. Το παραμύθι συνεχίζεται!

  Στην προηγούμενη "Κρυσταλλοπηγή":
  Η βασίλισσα Αγνή η Καλοσυνάτη έχει πάει να επισκεφτεί τη μάγισσα Ορελία προκειμένου να μάθει τι πρέπει να κάνει για να παντρευτεί η κόρη της. Αυτή της λέει ότι δεν υπάρχει κανένα ξόρκι που να μπορεί να χρησιμοποιήσει αλλά προτείνει στη βασίλισσα να μιλήσει σε ένα παιχνίδι της κόρης της. Η συζήτηση των δύο γυναικών τελειώνει κάπως έτσι: 
-Μάγισσά μου σε ευχαριστώ! Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να σου πω. Τι θέλεις να σου δώσω ως αντάλλαγμα γι αυτή τη συμβουλή σου;
-Καλή μου βασίλισσα Αγνή, καλώς σε ονόμασε ο κόσμος καλοσυνάτη. Δε θέλω να μου δώσεις τίποτα. Η ευτυχία η δικιά σου και της κόρης σου μου αρκεί.
      Και με αυτά τα λόγια η μάγισσα αποχαιρέτησε τη βασίλισσα η οποία ανέβηκε στη φτερωτή της άμαξα και σε μερικά λεπτά είχε επιστρέψει στο παλάτι. Μόλις κατέβηκε από τη βασιλική άμαξα, η Αγνή έτρεξε στα δωμάτια της κόρης της, της πριγκίπισσας Οριέττας. Αναψοκοκκινισμένη καθώς ήταν, άνοιξε απότομα την πόρτα του δωματίου και είδε την κόρη της να κοιμάται γαλήνια αγκαλιά με έναν αρκούδο. Τον είχε από όταν ήταν μικρή και τον φώναζε Πάντυ. Αργά-αργά, η βασίλισσα  προχώρησε προς το κρεβάτι και ξύπνησε τον Πάντυ. Αυτός άνοιξε νυσταγμένα τα μάτια του και κοίταξε γύρω-γύρω. Μόλις είδε τη βασίλισσα από πάνω του τεντώθηκε, χασμουρήθηκε και ξέφυγε από τα χέρια της πριγκίπισσας.
-Καλημέρα Αγνή! Είπε με πρόσχαρο ύφος.
      Ο Πάντυ ήταν το μόνο παιχνίδι της πριγκίπισσας που μιλούσε ακόμα. Αυτό συνέβαινε επειδή η Οριέττα ποτέ δε σταμάτησε να του μιλάει και να τον έχει ανάγκη. Όλα τα άλλα παιχνίδια της όταν μεγάλωσε βουβάθηκαν, γιατί σταμάτησε να παίζει μαζί τους, και μπήκαν στο Σεντούκι. Στο Σεντούκι πήγαιναν όσα παιχνίδια βουβαίνονταν, όσα χάλαγαν χωρίς να μπορούν να ξαναφιαχτούν και όλα όσα έπαυαν να ανήκουν σε κάποιον. Όλα τα παιχνίδια κάποια στιγμή θα κατέληγαν στο Σεντούκι. Αυτή ήταν η μοίρα τους, αλλά ο Πάντυ τη φοβόταν πολύ αυτή τη στιγμή που ήξερε πως κάποτε θα ερχόταν. Όταν καλημέριζε τη βασίλισσα όμως δεν σκεφτόταν καθόλου αυτό το φριχτό μέρος.
          Η βασίλισσα τον πήρε στα χέρια της και του έκανε νόημα να μη μιλάει καθώς έφευγε αλαφροπάτητη από το υπνοδωμάτιο της Οριέττας. Όταν έφτασαν στη βεράντα πάνω από τους κήπους του παλατιού τον κοίταξε σοβαρά και του είπε:
-Πάντυ, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την κόρη μου.
-Τι πρόβλημα υπάρχει με την Οριέττα, Αγνή; Ρώτησε ανήσυχα ο αρκούδος.
-Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τη σοβαρότητα της κατάστασης Πάντυ, αλλά νομίζω ότι ξέρεις πολύ καλά ποίο είναι το πρόβλημα. Πάντυ, θα σου το πω ξεκάθαρα. Η Οριέττα πρέπει να παντρευτεί και μάλιστα αμέσως. Έχει ξεπεράσει κατά πολύ την ηλικία στην οποία έπρεπε να είχε γίνει αυτό.
-Τι μπορώ να κάνω εγώ γι αυτό Αγνή μου; Ρώτησε αρκετά ξαφνιασμένος ο αρκούδος.
-Ξέρω ότι δεν μπορώ να σε κάνω να μου πεις πώς θα την πείσω. Μπορείς όμως να της αναφέρεις  αυτήν την κουβέντα μας. Αλλιώς θα παντρευτεί με το ζόρι. Να το ξέρει πες της. Εσένα σε ακούει, Πάντυ. Σε παρακαλώ κάνε κάτι. Του είπε η βασίλισσα και τον άφησε να φύγει.

1 σχόλιο:

  1. Τα δύο προηγούμενα μέρη της "Κρυσταλλοπηγής" μπορείτε να τα βρείτε στις αναρτήσεις του 2010. Το πρώτο μέρος βρίσκεται στην επιλογή "Νοέμβριος" με τον τίτλο "Κρυσταλλοπηγή", ενώ το δεύτερο στην επιλογή "Δεκέμβριος" με τον τίτλο "Κρυσταλλοπηγή μέρος 2".
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή