Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Ημερολόγιο διακοπών

2009: Πού θα πάμε διακοπές φέτος;
2010: Πόσες μέρες θα πάμε διακοπές φέτος;
2011: Θα πάμε διακοπές φέτος;
2012: Θυμάσαι κάποτε που πηγαίναμς διακοπές;

Κι όμως, διακοπές δεν είναι μόνο το ταξίδι με το πλοίο, με προορισμό ένα νησί. Ούτε τα ενοικιαζόμενα δωμάτεια με την εξόρμιση στην ίδια ταβέρνα κάθε βράδυ. Ακόμη κι αν το έχουμε ταυτίσει, οι διακοπές μπορούν να είναι πολλά περισσότερα πράγματα.
Διακοπές> διακόπτω, ρήμα μεταβατικό, δηλαδή διακόπτω κάτι.
Επομένως, ήρθε η ώρα να διακόψουμε τις παλιές μας διακοπές και να αρχίσουμε να κάνουμε διακοπές διακόπτωντας την καθημερινή μας ρουτίνα, βρίσκοντας άλλους τρόπους ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ, γιατί αυτό είναι στην πραγματικότητα οι διακοπές. Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε ή να μην κάνουμε.
Καταρχάς, μπορεί κανείς να κάθετε όλη μέρα και να μην κάνει τίποτα. και όταν λέω τίποτα εννωό τίποτα ενεργητικό, γιατί μπορείς να κάθεσαι και να κοιτάς το ταβάνι, ή τη θέα, ή την τηλεόραση. Ή μπορείς να διαβάζεις ένα βιβλίο, ή ένα κόμικ ή να λύνεις σταυρόλεξα. Ή ακόμα να κάθεσαι στον υπολογιστή και να διαβάζεις παλιότερες αναρτήσεις στο ιστολόγιό σου, όπως έκανα εγώ μέχρι αυτήν την ώρα.
Φυσικά, μπορείς να είσαι πιο ενεργητικός. Μπορείς να ξυπνάς κάθε πρωί για να προλάβεις να πας νωρίς στη θάλασσα, πριν πλακώσει ο κόσμος και η ζέστη. Ακόμα μπορεί να προτειμάς να κατεβείς στα μαγαζιά και να αγοράσεις τα υλικά για ένα καλοκαιρινό φαγητό ή γλυκό ή ποτό για να μαγειρέψεις και να είναι έτοιμο για το απόγευμα που θα έρθει η παρέα για χαρτιά, ή επιτραπέζιο, ή μπάνιο, ή κουβέντα.
Παίζει και η περίπτωση να έχεις βαρεθεί να κάθεσαι και να αποφασίσεις να φορέσεις μασκά, αναπανευστήρα και βατραχοπέδιλα, να βρεις και τα κοντινότερα βράχια της περιοχής σου και να εξερευνήσεις το βυθό ή να χαζέψεις τα ψάρια, ή να βουτήξεις για κοχύλια, ή να παίξεις με τις ακτίνες του ήλιου κοιτώντας την επιφάνεια ανάποδα. Ακόμα, μπορείς να αρχίσεις να κολυμπάς πάνω κάτω για να βελτιωθείς στο κολύμπι, ή για να αντυπωσιάσεις αυτούς που σε κειτάνε, ή για να αποδείξεις στου φίλους σου ότι πήγαινες κολυμβητήριο το χειμώνα, παρόλο που δεν είχες πατήσει ποτέ το πόδι σου στην πισίνα.
Και τώρα μη μου πεις ότι δε σκέφτεσαι κάτι από όλα τα παραπάνω, γιατί λες ψέμματα ή γιατί τα σκέφτηκες πριν από μένα ή γιατί δεν σε ενδιαφέρουν. Αν όμως σου αρέσουν ή δεν τα έχεις κάνει ποτέ ή δεν θα φύγεις από την πόλη αλλά θέλεις να περάσεις καλά, να τι θα χρειστείς:
1. Μία καλή παρέα
2. Έναν καλό φιλό που να έχει εξοχικό ή σπίτι κοντά στη θάλασσα ή αυτοκίνητο για να πάς στη θάλασσα.
3. Μία τηλεόραση
4. Ένα βιβλίο ή κόμικ ή σταυρόλεξο ή μπλογκ με παλιές αναρτήσεις
5. Έναν υπολογιστή με σύνδεση ίντερνετ
6. Ένα βιβλιό με συνταγές και τα απαραίτητα υλικά για την εκτέλεσή τους
7. Μία μάσκα με αναπνευστήρα
8. Ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα
9. Πολλή καλή θέληση

ΥΓ: Καλύτερα να τα συνδυάσεις όλα μαζί και να μην τα κάνεις ξεχωριστά, οι μέρες είναι μεγάλες το καλοκαίρι, όλα χωράνε

Α, ναι ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου